Pirkuma karte

0 gabals - 0,00 €
Jūsu pirkuma grozs ir tukšs

Kā izvēlēties mazulim gultas veļu?

.

Mazuļa ienākšana ģimenē vienmēr ir liels prieks, kas ienes daudz un dažādas pārmaiņas vecāku ikdienā. Tiek iekārtota mazuļa istaba, izvēlētas mēbeles, tajā skaitā gultiņa, matracis un gultas veļa.
Ja gaidāmais bērniņš ir pirmais ģimenē, pieņemt lēmumu par labāko un drošāko savam mazulim var būt diez gan grūti.Tāpēc YappyKids komanda sniedz Jums dažus ieteikumus, kam būtu jāpievērš uzmanību, izvēloties mazulim gultas veļu.

Dabīgs materiāls

Tā kā mazuļa āda ir daudz maigāka kā pieaugušam cilvēkam un arī jūtīgāka pret dažādām alerģijām un infekcijām, gultas veļas izvēlei ir ļoti liela nozīme. Atceroties to, ka savus pirmos dzīves mēnešus mazulis visvairāk laika pavada tieši gultiņā, dažādi sintētiskie gultas veļas materiāli var izraisīt izsitumus un kairinājumu ādai, kā rezultātā mazulis nejūtas ērti, nevar iemigt un nemitīgi raud.

Dabīgā kokvilna, satīns un bambuss būs vislabākā izvēle, lai no tā izvairītos, jo tas ir elpojošs materiāls, tajā neuzkrāsies baktērijas un neveidosies putekļu ērcītes, ļaujot Jūsu mazulim brīvi elpot un mierīgi gulēt. Ideālā gaisa temperatūra mazuļa istabā ir no 16C līdz 20C, tāpēc dabīgais materiāls arī palīdzēs saglabāt mazuļa ķermeņa siltumu pateicoties tā īpašībai – termoregulācijai. 

Turklāt arī dabīgais materiāls piedāvā Jums dizaina daudzveidību, lai Jūs piemeklētu savam mazulim piemērotāko. 

Gultas veļas ērtums
Noteikti, piemeklējot savam mazulim gultas veļu, pievērsiet uzmanību ne tikai materiālam, bet arī izmēriem. Lai nodrošinātu to, ka šo gultas veļu varēsiet pielāgot ne tikai vienai segai un spilvenam, bet arī citam komplektam. Vislabāk izvēlēties to, kas atbilst Eiropas standartiem:

  • Segas pārvalks : 100 x 130 cm
  • Spilvendrānas pārvalks : 38 x 55 cm

Domājot par ērtumu, būtu jāizvēlas arī gultiņas palags. Lai nodrošinātu to, ka mazulis pa nakti guļot palagu nenospārdīs, vislabāk izvēlēties tos, kuriem sānos ir iestrādāta speciāla gumija, kas apņem matraci no visām pusēm. 

Speciālais – ūdens necaurlaidīgais palags ar gumiju- ne tikai apņems matraci no visām pusēm, bet gadījumos, ja tas tiks saslapināts, Jums vairs nevajadzēs žāvēt arī matraci, jo tas paliks tik pat sauss kā iepriekš.

Gultiņas apmalītes.
Gultiņas apmalītes ir ne tikai dizaina elements mazuļa gultiņai, bet to galvenā funkcija ir nodrošināt to, lai mazuļa rociņas neiekļūtu un neiesprūstu starp gultas redelītēm.

Izvēloties gultiņas apmali, pievērsiet uzmanību :
Lai tā nebūtu pārāk „pufīga”.
Lai tā būtu tikai līdz gultiņas pusei – tas nodrošinās gaisa cirkulāciju, lai Jūsu mazulis gultiņā nejustos kā kastē.
Piestiprinot apmali pie gultiņas, pievērsiet uzmanību, lai sasienamās bantes būtu vērstas uz ārmalu, lai mazulis tām nevarētu piekļūt.

Nebūtu vēlams iegādāties pilna garuma gultiņas apmales, jo tās nenodrošina gaisa cirkulāciju. Pilnīgi pietiek ar gultiņas apmali, kas ir līdz pusei un atrodas bērniņa galvas pusē, līdz ar to kājgalī gaiss var brīvi plūst.

Pareiza segas un spilvena izvēle.
Izvēloties mazulim segu un spilvenu, noteikti ir jāņem vērā tas, ka gan vienam, gan otram ir jābūt ļoti vieglam un plānam. Noteikti pievērsiet uzmanību, lai sega un spilvens nebūtu „pufīgs”, tādā veidā pasargājot mazuli no gaisa trūkuma un pēkšņā zīdaiņu nāves sindroma ( angļu tulk. sudden infant death syndrome - SIDS).

Kādu materiālu izvēlēties? Izvēloties segu un spilvenu ir jāpievērš uzmanība ne tikai audumam, bet arī iekšpusē esošajam pildījumam. Arī šajā gadījumā lieliska izvēle būs jau iepriekš aprakstītie dabīgie materiāli- kokvilna, satīns un bambuss. Lai gan sedziņa un spilvens būs plāni, šie audumi saglabās mazulim siltumu, būs dabīgi un liks justies ērti.
Šādi izskatās kokvilna dabā.

Ja pieminam poliesteru, tad kopā ar aloe vera šķiedrām, tas būs neticami maigs un patīkams ne tikai mazulim, bet arī Jums. Tā sastāvā esošā aleo vera šķiedrai piemīt ārstnieciskas īpašības un ir ieteicams tieši mazuļiem, kam ir novērotas dažādas alerģijas. Tā arī pasargā pret putekļu ērcītēm.

Piemeklējot sedziņu, mazulim patīkami būs ne tikai dabīgas kokvilnas, bet arī vilnas materiāls, kas jo īpaši noderēs aukstajos rudens un ziemas periodos, jo uzturēs mazuļa ķermeņa siltumu. Kā arī kašmirs būs ne tikai ļoti silts un maigs, bet arī ļoti viegls, tieši kā mazulim ir nepieciešams!


 

Mazuļa noguldīšana gultiņā.
Mazulim fizioloģiski pareiza un drošākā gulēšanas poza ir uz muguras. Ja ir vēlēšanās pārklāt pāri sedziņu, labāk ietiniet kājiņas un mazuļa ķermeni līdz rokām, lai sega nebūtu pārāk tuvu mazuļa galvai, tādā veidā izvairoties no iespējamības, ka mazuļa galviņa varētu zem tās pakļūt. Liekot mazuli gultā, dariet tā, lai mazuļa kājiņas būtu iespējami tuvāk gultas kājgalim, lai galvgalī paliktu vairāk brīvas vietas. Skatīt attēlu blakus.

Izdariet pareizo izvēli, lai Jūsu mazulis, ienākot ģimenē justos ērti un patīkami!

YappyKids- mēs esam par laimīgām ģimenēm!
Vairāk par YappyKids jauno limitēto gultas veļu variet uzzināt šeit : yappy.lv
Vai mājas lapas sadaļā :Yappy.lv

Šis raksts ir YappyKids īpašums, un jebkāda kopēšana izraisa tiesisko atbildību. Mēs atļaujam kopēt rakstu tikai ar norādi uz pirmavota mājas lapu: www.yappy.lv.