Pirkuma karte

0 gabals - 0,00 €
Jūsu pirkuma grozs ir tukšs

Barošanas spilvens kā palīgs mazulim un mammai!

.

Pirms ģimenē ir ienācis jaunpienācējs, māmiņa jau ir aizvadījusi deviņus mēnešus, kas ir bijuši gan patīkama satraukuma pilni, gan arī nākuši ar visām grūtībām, kas šajā laikā pienākas.
Kad nu bērniņš ir piedzimis, ir jāsarūpē viss, kas ir nepieciešams bērnistabai, pašam mazulim. Tomēr šajā posmā nedrīkst aizmirst arī par mammu.

Barošanas spilvens
Izdzirdot vārdus – bērniņa barošanas spilvens, jāsaprot, ka tā funkcijas ir plašākas kā pasaka tā nosaukums.
Protams, pirmkārt tas ir paredzēts, lai atvieglotu mammai un mazulim svarīgo brīdi – bērniņa barošanu, jo apliekot to ap vidukli un ērti noguldot mazuli uz tā, barošanas laikā tiks noņemta spriedze no rokām, muguras un kakla.

Tomēr tas nav viss, barošanas spilvenam ir vēl dažas labas īpašības, ko vajadzētu zināt.

Kā tas palīdz mammai?
1)Barošanas spilvens ir domāts mammai pat vēl pirms mazuļa piedzimšanas. Apliekot to ap vidukli tiks mazliet atbalstīta mugura, tādā veidā nedaudz samazinot muguras sāpes grūtniecības laikā.
2)Lai samazinātu muguras sāpes, barošanas spilvenu var izmantot ( un pat ir ieteicams) arī tad, kad mazulis jau ir piedzimis. Īpaši tādos gadījumos, ja bērniņš ir nācis pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, šis spilvens, noņemot spriedzi no muguras, paātrina dzīšanas un atveseļošanās procesu.

Turklāt, lai mazuli pabarotu, to var izmantot arī tētis.

Īpašības, kas paredzētas tieši mazulim :
1)Kad mazulis jau ir sasniedzis 4 līdz 6 mēnešus, barošanas spilvens palīdz mazulim vieglāk iemācīties pašam sēdēt, jo mazliet atbalsta mazuli no aizmugures, līdz tas vairs nav nepieciešams.
2)Mazulim vismaz reizi dienā 30 minūtes ir jāpavada laiks uz vēderiņa, kas ir nepieciešams, lai stiprinātu ķermeņa augšdaļu un muskuļus, tāpēc noguldot mazuli uz tā, viņš jutīsies ērti.

Kādu materiālu izvēlēties?
Tāpat kā izvēloties gultas veļu – segu, spilvenu, gultas veļas pārvalkus, tā arī izvēloties barošanas spilvenu ir liela nozīme tā materiālam. Lai neizraisītu alerģiskas reakcijas un mazuļa ādas kairinājumu, labāk izvēlēties dabīgos materiālus kā kokvilna, satīns un bambuss –tie ir ne tikai dabīgi, bet arī elpojoši un maigi.

Tomēr meklējot savam mazulim un pašai mammai labāko un ērtāko barošanas spilvenu, būtu vēlams pievērst uzmanību ne tikai ārējam pārvalkam, bet arī spilvena pildījumam, kas saglabā spilvena formu.
Pārsvarā barošanas spilveni ir pildīti ar griķiem vai nelielām bumbiņām, kas ir viegls pildījums un barošanas spilvenu būs ērti pārvietot.
Griķu pildījums noteikti palīdz saglabāt barošanas spilvena formu, taču mazulim var būt pārāk ciets un kustoties var radīt čaukstoņu.

Savukārt, ja barošanas spilvens ir pildīts ar bumbiņām, tās viegli pakļaujas ķermeņa formai un līdz ar to spilvens ieņem mazulim un mammai ērtu formu. Protams, kustoties arī ar bumbiņām pildītie spilveni var nedaudz „čaukstēt”, tomēr krietni mazāk, ja salīdzina ar griķu pildījumu.
Labā īpašība ir tā, ka bumbiņas nesaveļas.
Ieteicams izvēlēties barošanas spilvenu, kur bumbiņas pildījumā ir nelielas un neradītu nelīdzenu un nepatīkamu sajūtu pieskaroties. Parasti šādas bumbiņas pildījumā ir 2- 3 mm lielas.

Arī YappyKids savos mazuļu barošanas spilvenos izmanto pildījumu no 2mm nelielām bumbiņām, kas nāk no Grieķijas, lai mazulis uz tā justos ērti.

 

Vairāk informācijas par YappyKids barošanas spilveniem variet atrast : www.yappy.lv

YappyKids – mēs esam par laimīgām ģimenēm!

Šis raksts ir YappyKids īpašums, un jebkāda kopēšana izraisa tiesisko atbildību. Mēs atļaujam kopēt rakstu tikai ar norādi uz pirmavota mājas lapu: www.yappy.lv.